HTML

Gyere át!

Szeretnél hasonló feladatokat kapni? Gyere át a www.napinemetteszt.com oldalra, és iratkozz fel a hírlevélre. Találkozunk a honlapon!

Friss topikok

  • Nilanemet: Kedves DAnett! Feltettem újra a megoldást, remélem te is látod, mert én most például nem látom a ... (2012.08.28. 21:35) Már megint melléknévragozás
  • DAnett: @Nilanemet: Köszi szépen! :) (2012.02.24. 08:35) Sich, de milyen?_megoldás
  • Nilanemet: @zsiraf18: Szia! Nagyon köszönöm a jókívánságokat, úgy legyen! A magyarra fordítás/nem fordítás ... (2011.12.09. 14:12) Miért nem tanulunk németül?
  • zsiraf18: @Nilanemet: Nagyon köszönöm a segítséget, szép hetet kívánok! :) (2011.11.28. 13:26) Javítás_megoldás
  • ytfan28: Üdv! sajnos nem elérhető a link! jó az oldal egyépként! Gratulálok hozzá! (2011.11.09. 13:41) Nyár - nyaralás nélkül

Könyvkereső

2011.11.11. 14:13 Nilanemet

Nincs kedvem semmihez!

Pedig süt a nap (még ha hideg is van), itt a hétvége, és akár még a lottón is nyerhetnék. Mert van. Mármint lottószelvényem. Csak kedvem nem sok.

Elképzelem, milyen klasszul tudna most lelkesíteni egy amerikai, ezerwattos mosolyú rábeszélőgép: csak az első lépés nehéz, utána már minden megy magától, ne engedd, hogy kicsússzon a kezedből az irányítás.

Inkább befejezem, mert már viszket a tenyerem. Ha rád is rádtelepszik mostanában a novemberi köd, és nem akaródzik németül tanulni, elmét csiszolni, gyakorlatokkal bíbelődni, gondolj Jimre, vagy hívhatjuk tőlem Bobbynak is, és biztos vagyok benne, magadtól állsz neki feladataidnak, mintsem őt hallgasd.

Noszogatásnak pedig legyen elég az alábbi rövid szókincsfejlesztő feladat. Egészítsd ki a mondatokat a megadott német szavak egyikével. Vigyázz: kettővel többet adtam meg, tehát lesz maradék és az igéket elképzelhető, hogy ragozni kell.

Jó gyakorlást!

 

1.       Frau Seltmann war rechtzeitig da und konnte das Feuer …….. .
2.       Wir haben eine Bergtour gemacht, aber mein Bruder ist gestürzt und wir mussten ins Krankenhaus, in die ……………………………… .
3.       Habt ihr das Flugzeug wirklich …………….? Ihr könnt dann nicht nach Paris fliegen.
4.       Ich habe jetzt keine Zeit, ich fahre los. …………………. kaufe ich ihnen Süssigkeiten oder andere kleine Geschenke.
5.       Meistens ist es so: Der Mann fährt, die Frau sitzt auf dem …………………. .
6.       Der Mann wartete ………………… auf die Frau. Sie ist nicht gekommen. Wie in einem Film!
7.       Bist du es Marco? Ich habe dich sofort ………………….
8.       Dieser  Schauspieler ist sehr …………………, aber ich finde ihn schlecht.
9.       Zu Hause ist es nicht immer so ………………….. . Das Telefon klingelt, die Kinder streiten und Oma sieht laut fern.
10.   Ich gehe oft ins Kino, ……………….. andere Zuschauer mir auf die Nerven gehen.
 
Beifahrersitz * löschen* unterwegs* teuer*gemütlich* Interview*verpassen* berühmt* Notaufnahme* erkennen* obwohl* vergeblich

 

A megoldásért katt ide!

Szólj hozzá!

Címkék: szókincs


A bejegyzés trackback címe:

https://napinemetteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr683370762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása