HTML

Gyere át!

Szeretnél hasonló feladatokat kapni? Gyere át a www.napinemetteszt.com oldalra, és iratkozz fel a hírlevélre. Találkozunk a honlapon!

Friss topikok

  • Nilanemet: Kedves DAnett! Feltettem újra a megoldást, remélem te is látod, mert én most például nem látom a ... (2012.08.28. 21:35) Már megint melléknévragozás
  • DAnett: @Nilanemet: Köszi szépen! :) (2012.02.24. 08:35) Sich, de milyen?_megoldás
  • Nilanemet: @zsiraf18: Szia! Nagyon köszönöm a jókívánságokat, úgy legyen! A magyarra fordítás/nem fordítás ... (2011.12.09. 14:12) Miért nem tanulunk németül?
  • zsiraf18: @Nilanemet: Nagyon köszönöm a segítséget, szép hetet kívánok! :) (2011.11.28. 13:26) Javítás_megoldás
  • ytfan28: Üdv! sajnos nem elérhető a link! jó az oldal egyépként! Gratulálok hozzá! (2011.11.09. 13:41) Nyár - nyaralás nélkül

Könyvkereső

2011.06.06. 21:38 Nilanemet

Ha én gazdag lennék...

Azt hiszem ezen páran, párszor már elgondolkodtunk. És/vagy azon is, hogy ha szép/okos/magas/sikeres lennék, akkor mi lenne.

A mai napi német tesztben pont ugyanennek a gondolatnak adunk hangot, csak épp németül. Számomra a német nyelvtanban három nagyágyú létezik: a passzív szerkezet, a melléknévragozás és a feltételes mód (Konjunktiv II). Ha ez a három nyelvtani szerkezet jól megy, megfelelő kilónyi tesztet kitöltöttél, gyakoroltál ezerrel, na akkor szerintem nagy meglepetés már nem érhet. Sem nyelvvizsgán, sem érettségin, sőt a nyelvhasználatban sem.

Nem azt mondom, hogy hibátlanul tudod a nyelvet, csak azt, hogy nagyon nagyot már nem hibázhatsz. Persze ott vannak a vonzatok, de az idővel ott ragad a füledben. Mindennap új és új kifejezéseket lehet tanulni: nosza rajta. Sejtés/vélés kifejezése is ínyencség, de ezt is viszonylag hamar ki lehet pipálni. De a három NAGY, az időigényes feladat. Kis teszt, nagy teszt, kibabrálós feladatok, újra, újra és újra. És egyszer csak magától megy minden.

Nosza akkor rajta, tessék egy kis gyakorlás. Az alábbi mondatpárokból alkoss feltételes mondatokat. Így: Wenn ich reich wäre, hätte ich ein Haus an der Meeresküste.Vigyázat, előfordulhat egy-két becsapósabb mondat is!

Jó gyakorlást!

 

  1. Ich habe Zeit. Ich komme mit.
  2. Das Buch is nicht interessant. Erik liest es nicht.
  3. Sie kann Englisch. Sie versteht den Engländer.
  4. Er kennt die Adresse. Er schreibt Lena eine Karte.
  5. Ihr könnt gut Deutsch. Ihr versteht diesen Film.
  6. Wir kommen am Donnerstag an. Wir besuchen euch.
  7. Das Wetter ist schön. Wir gehen spazieren.
  8. Dieses Auto ist zu teuer. Ich kaufe es nicht.
  9. Er hat wenig Geld. Er macht keine Reise.
  10. Die Gaststätte ist geöffnet. Wir essen dort zu Abend.

 A megoldásért katt ide!

Szólj hozzá!

Címkék: feltételes mód


A bejegyzés trackback címe:

https://napinemetteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr292962912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása