HTML

Gyere át!

Szeretnél hasonló feladatokat kapni? Gyere át a www.napinemetteszt.com oldalra, és iratkozz fel a hírlevélre. Találkozunk a honlapon!

Friss topikok

  • Nilanemet: Kedves DAnett! Feltettem újra a megoldást, remélem te is látod, mert én most például nem látom a ... (2012.08.28. 21:35) Már megint melléknévragozás
  • DAnett: @Nilanemet: Köszi szépen! :) (2012.02.24. 08:35) Sich, de milyen?_megoldás
  • Nilanemet: @zsiraf18: Szia! Nagyon köszönöm a jókívánságokat, úgy legyen! A magyarra fordítás/nem fordítás ... (2011.12.09. 14:12) Miért nem tanulunk németül?
  • zsiraf18: @Nilanemet: Nagyon köszönöm a segítséget, szép hetet kívánok! :) (2011.11.28. 13:26) Javítás_megoldás
  • ytfan28: Üdv! sajnos nem elérhető a link! jó az oldal egyépként! Gratulálok hozzá! (2011.11.09. 13:41) Nyár - nyaralás nélkül

Könyvkereső

2011.04.02. 15:49 Nilanemet

Hallgassunk filmet!

 

Évekkel ezelőtt futott egy német sorozat a Sat1-on, Allein unter Bauern címmel. Ingyen német nyelvtanfolyam otthon - viszont nekem a film is határozottan tetszett . Sajnos rövidesen megszűnt, alacsony volt a nézettsége. Ezek szerint vagy én vagyok nagyon régimódi, vagy épp túl sznob, és nem értékelem a mainstream kultúrát, hogy ilyen különcségekre voksolok.

Akárhogy is volt, de a youTube segítségével sikerült egy részletet megtalálnom a filmsorozatból. Csakhogy érthető legyen, egy gyors összefoglaló: A nagypolitikából vidékre, egy távoli kis parasztfaluba száműzetik az egykori híres politikus, mivel elcsábította az egyik nagykövet feleségét. A helyi parasztok magunknak valók, és abszolút nincs kedvük az újdonsült polgármester helyzetét megkönnyíteni. Az egyetlen ember, akivel szót tud váltani, a szállásadónője, a helyi orvos. A doktornő - mily' meglepő - csinos, szép és gyermekét egyedül nevelő anya.

A videóban épp a kettejük kapcsolatáról lesz szó. Ahhoz hogy a lent megadott tesztkérdésekre válaszolhass, hadd ismételjem meg a "Nem értek semmit!" című posztban leírtakat. A szereplők, miután anyanyelvű színészek, hadarnak. Ne akarj mindent szóról szóra megérteni! Először hallgasd meg /nézd meg az egész felvételt. Utána olvasd el a kérdéseket és ezután újra nézd meg a videót. Ha valamelyik kérdésre tudod már a válaszd, nyugodtan írd le. Harmadszori meghallgatás után viszont muszáj válaszolni, mert nyelvvizsgán sincs több időd. Viszont itt a képek is a segítségedre vannak. (hölgyeknek nem utolsó sorban a főszereplő, Christoph M. Ohrt)

Hogy könnyebb legyen eligazodni, leírom a szereplők nevét (megjelenési sorrendben):

Barbara apja - Johannes, a polgármester - Barbara, a doktornő (a lánya: Tony) - Stefan, Barbara egykori párja, rendőr

Most pedig a kérdések:

1. Wie war die Beziehung zwischen Barbara und Stefan?

2. Wie heißt der Rat von Barbara's Vater an Johannes?

3. Was machen Barbara und Stefan im Haus?

4. Welche Rolle hat Barbara?

5. Wen liebt die Frau?

6. Was fragt Johannes an Barbara?

7. Wohin will er gehen?

Sajnos a videón a hang kicsit el van csúszva a képhez képest, de hozott anyagból dolgozunk.

Szólj hozzá!

Címkék: hallás utáni értés


A bejegyzés trackback címe:

https://napinemetteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr682793888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása