HTML

Gyere át!

Szeretnél hasonló feladatokat kapni? Gyere át a www.napinemetteszt.com oldalra, és iratkozz fel a hírlevélre. Találkozunk a honlapon!

Friss topikok

  • Nilanemet: Kedves DAnett! Feltettem újra a megoldást, remélem te is látod, mert én most például nem látom a ... (2012.08.28. 21:35) Már megint melléknévragozás
  • DAnett: @Nilanemet: Köszi szépen! :) (2012.02.24. 08:35) Sich, de milyen?_megoldás
  • Nilanemet: @zsiraf18: Szia! Nagyon köszönöm a jókívánságokat, úgy legyen! A magyarra fordítás/nem fordítás ... (2011.12.09. 14:12) Miért nem tanulunk németül?
  • zsiraf18: @Nilanemet: Nagyon köszönöm a segítséget, szép hetet kívánok! :) (2011.11.28. 13:26) Javítás_megoldás
  • ytfan28: Üdv! sajnos nem elérhető a link! jó az oldal egyépként! Gratulálok hozzá! (2011.11.09. 13:41) Nyár - nyaralás nélkül

Könyvkereső

2011.04.09. 15:35 Nilanemet

Tanuljunk gyorsan, könnyen németül!

A címet bárhogy változtathatnánk - fogyjunk, gazdagodjunk, olvassunk, könyveljünk - biztosan felkelti az érdeklődésünket. Mert nincs időnk szöszmörögni, merengeni, ráérősen elmélyedni egy témában, mert tíz perc múlva másutt kell tökéleteset nyújtanunk.

Nem jövök azzal a maszlaggal, hogy bezzeg régen, és nem emlegetek "mai rohanó világot" sem. Szoros házastársi viszonyban élek az idővel, elég jól értem, a most itt vagyok, de három másik helyen jár a fejem, és a holnapot is excel táblában kezelem.

Ahogy a kocsonya sem fő meg röpke fél óra alatt, a kalács kelesztéséhez sem elég dupla mennyiségű hő és feleannyi idő, a tanulásra fordított időt sem lehet mindenféle bűvészmutatványokkal megkurtítani. Ennek manapság szegény kisiskolások látják legnagyobb kárát: jobb, ha úgy mennek elsőbe, ha már tudnak írni-olvasni, mert NINCS IDŐ VACAKOLNI.

Kicsit sarkítok, tudom. De ha azt látom/hallom, hogy erőfeszítés nélkül, extra rövid időn belül ígérnek nyelvvizsgát, sőt nyelvtudást valakinek, viszketni kezd a tenyerem. Nincs olyan, hogy én tovább élem a kis életem, időnként rátesznek a fejemre egy tölcsért, azon keresztül beletöltik a tudást, és ezek után könnyedén beszélek németül/angolul vagy tudok deriválni. Természetesen léteznek olyan kiegészítő módszerek, amik elősegítik a fejlődést, de egyik sem alkalmas kizárólagos nyelvtanulásra.

Ha nyelvtanulásra adod a fejed (remélem, igen), számolj a következőkkel:

  • órára kell járni
  • leckét kell írni
  • szavakat kell tanulni
  • mindig az lesz az érzésed, van még mit tanulni.

Hosszú folyamatról van szó, aminek talán sosincs vége. Még ha kényszerből is tanulsz nyelvet, úgyis megszeretheted annyira, hogy örök barátság szülessen belőle. És akkor nincs megállás. Mert érdekelnek az újdonságok, többet akarsz, jobbat. Ezért érdemes belekezdeni!

Szólj hozzá!

Címkék: nyelvtanulás


A bejegyzés trackback címe:

https://napinemetteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr132812143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása