HTML

Gyere át!

Szeretnél hasonló feladatokat kapni? Gyere át a www.napinemetteszt.com oldalra, és iratkozz fel a hírlevélre. Találkozunk a honlapon!

Friss topikok

  • Nilanemet: Kedves DAnett! Feltettem újra a megoldást, remélem te is látod, mert én most például nem látom a ... (2012.08.28. 21:35) Már megint melléknévragozás
  • DAnett: @Nilanemet: Köszi szépen! :) (2012.02.24. 08:35) Sich, de milyen?_megoldás
  • Nilanemet: @zsiraf18: Szia! Nagyon köszönöm a jókívánságokat, úgy legyen! A magyarra fordítás/nem fordítás ... (2011.12.09. 14:12) Miért nem tanulunk németül?
  • zsiraf18: @Nilanemet: Nagyon köszönöm a segítséget, szép hetet kívánok! :) (2011.11.28. 13:26) Javítás_megoldás
  • ytfan28: Üdv! sajnos nem elérhető a link! jó az oldal egyépként! Gratulálok hozzá! (2011.11.09. 13:41) Nyár - nyaralás nélkül

Könyvkereső

2011.04.17. 22:40 Nilanemet

Angolul németül

Mivel a nyelv egy élő, folyton változó képződmény, elkerülhetetlen, hogy más nyelvek hassanak rá. Ennek persze több oka lehet, ma leginkább a legújabb technikai vívmányok és a presztízs, vagyis leginkább egy nyelv presztízse meghatározó. Természetesen az angol nyelv az, ami mindkét területen kiemelkedő. Ez ellen lehet harcolni, de tény, hogy egyre nagyobb teret kap, hiszen holnap míting lesz, és még meg kell draftolni egy egrímentet, meg néhány csártot is ki kell printelni.

A német nyelvben is nagy területet hódított meg az angol, pláne a fiatalok között. Sokan aggódnak, hogy teljesen áldozatul esik így egyik nyelv a másiknak. Az aggódás most nem feladatunk, de következik egy teszt, amelyben olyan mondatok szerepelnek német online újságokból, amik angol kifejezéseket tartalmaznak. Keresd meg a hiányzó és megfelelő kifejezést a mondatokban.

1.    Die farbenfrohen …………. der ……………. bei den Kids Choice Awards 2011 machten richtig Lust auf Sommer-………………!

2.    Das ist jetzt angesagt: Jeans-….. für die Fingernägel, leuchtende Frühlingsfarben für Augen und Lippen, sanfte Body-Enthaarung und eine neue Haarpflegelinie - ….. die ……. Kosmetik-…….. bei den Mädchen.de ………..-Lieblingen im April!

3.    Kurz bekam er Angst vor seiner eigenen …………., fragte sich: Bist du wahnsinnig?

4.    Der neue Vertrag, der den Kölner ……………. Stefan Raab für weitere fünf Jahre an die ProSiebenSat.1 Media AG bindet, zählt damit zu den höchstdotierten in der Geschichte des deutschen Fernsehens.

5.    Seine bisherigen geschätzten Einnahmen aus Lena-CD-Verkäufen sowie Rechten als Produzent und ………….  beziffert manager magazin auf rund 1,5 Millionen Euro.

6.    Deutschland hat heute und auch noch morgen hohe Gäste: Königin Beatrix der Niederlande, Kronprinz Willem-Alexander und Kronprinzessin Máxima wollen sich während ihrer ….………… in Berlin, Dresden und in Nordrhein-Westfalen anschauen, wie sich unser Land nach der Wiedervereinigung verändert hat.

 

7.    …….. im Dezember: Schwarz, Grau und Bordeaux

 

Staatsvisite*Beauty*Entertainer*Promis*Look*Must-Haves*Songwriter*coolen* News*Courage* Outfits* check *Styles

 

A megoldásért katt ide!

 

Szólj hozzá!

Címkék: szókincs


A bejegyzés trackback címe:

https://napinemetteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr332834924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása