HTML

Gyere át!

Szeretnél hasonló feladatokat kapni? Gyere át a www.napinemetteszt.com oldalra, és iratkozz fel a hírlevélre. Találkozunk a honlapon!

Friss topikok

  • Nilanemet: Kedves DAnett! Feltettem újra a megoldást, remélem te is látod, mert én most például nem látom a ... (2012.08.28. 21:35) Már megint melléknévragozás
  • DAnett: @Nilanemet: Köszi szépen! :) (2012.02.24. 08:35) Sich, de milyen?_megoldás
  • Nilanemet: @zsiraf18: Szia! Nagyon köszönöm a jókívánságokat, úgy legyen! A magyarra fordítás/nem fordítás ... (2011.12.09. 14:12) Miért nem tanulunk németül?
  • zsiraf18: @Nilanemet: Nagyon köszönöm a segítséget, szép hetet kívánok! :) (2011.11.28. 13:26) Javítás_megoldás
  • ytfan28: Üdv! sajnos nem elérhető a link! jó az oldal egyépként! Gratulálok hozzá! (2011.11.09. 13:41) Nyár - nyaralás nélkül

Könyvkereső

2011.03.07. 21:54 Nilanemet

Miért pont német?

 

Frivol válasszal élve: miért ne? Hiszen számtalan előnnyel jár, csak el kell olvasni a különböző nyelvi intézetek ajánlóit, hogy megtudjuk hányan beszélik, hol használható, mennyire szükséges.
Ezzel szemben az igazság az, hogy az angolt egyetlen nyelv sem képes lepipálni. A francia a "diplomácia nyelveként" tetszeleg, a spanyol a rendkívül divatos latin zenék miatt él meg, de a többi nyelvhez házasodni, dolgozni vagy legalább tökelütöttnek kell lenni, hogy tanulni kezdjük. (szerencsére a honi szabályozások egyetemi diplomához két nyelv ismeretét írják elő, úgyhogy van remény)
De mégis, miért pont németül? Hiába a "sógorság", a páneurópai piknik meg az elmaradhatatlan Sissi királyné, a német nyelv presztízse meg sem közelíti az angolét. Hiszen német nyelvterületen is az elangolosodás  a legnagyobb gond, mert ez a nyelv rövid, frappáns, mindenki által könnyen érthető kifejezéseket használ. (az igeidőkkel meg bajlódjon más)
És ebből adódik rögtön a válasz is: azért jó németül tanulni, mert (viszonylag) kevesen tudnak! Vagy épp azért, mert utána sokkal könnyebb megtanulni egy másik nyelvet ("de jó, hogy nincs melléknévragozás") Mert érthető és logikus. És mert síelés után jobban esik a Glühwein, mint a mulled wine.

 

Szólj hozzá!

Címkék: nyelvtanulás


A bejegyzés trackback címe:

https://napinemetteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr602781330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása