HTML

Gyere át!

Szeretnél hasonló feladatokat kapni? Gyere át a www.napinemetteszt.com oldalra, és iratkozz fel a hírlevélre. Találkozunk a honlapon!

Friss topikok

  • Nilanemet: Kedves DAnett! Feltettem újra a megoldást, remélem te is látod, mert én most például nem látom a ... (2012.08.28. 21:35) Már megint melléknévragozás
  • DAnett: @Nilanemet: Köszi szépen! :) (2012.02.24. 08:35) Sich, de milyen?_megoldás
  • Nilanemet: @zsiraf18: Szia! Nagyon köszönöm a jókívánságokat, úgy legyen! A magyarra fordítás/nem fordítás ... (2011.12.09. 14:12) Miért nem tanulunk németül?
  • zsiraf18: @Nilanemet: Nagyon köszönöm a segítséget, szép hetet kívánok! :) (2011.11.28. 13:26) Javítás_megoldás
  • ytfan28: Üdv! sajnos nem elérhető a link! jó az oldal egyépként! Gratulálok hozzá! (2011.11.09. 13:41) Nyár - nyaralás nélkül

Könyvkereső

2011.04.02. 15:01 Nilanemet

Bekérdező

Ha nézed a Beugrót, ismerős lehet a cím. Ez az a feladat, ahol kérdésre csak kérdéssel lehet "válaszolni". Érdekes és vicces helyzetek alakulnak így ki, és szerintem Pokorny Lia a legjobb benne.

A nyelvvizsgára persze nem kell ilyen kunsztokat elsajátítani, de jó, ha tudsz kérdezni. Jól kérdezni. Alább öt aktuális hír leadje (a hír bevezető összefoglalója) olvasható és a feladat az, hogy minél több, értelmes kérdést írj hozzá.

Hogy megkönnyítsem a helyzetet, néhány kérdőszót meg is adtam a hírek mellé. Természetesen eldöntendő kérdések is feltehetőek (vagyis amire igennel vagy nemmel kell felelni), de mondjuk nem 23.

Jó gyakorlást!

Ein US-amerikanischer Kampfjet ist in der Vulkaneifel unweit von Trier abgestürzt. Der Pilot konnte sich mit einem Schleudersitz aus der Maschine retten, wie ein Sprecher der Polizei Trier mitteilte. Er wurde per Hubschrauber in ein Krankenhaus gebracht. Anwohner berichteten im SWR von einem "furchtbaren Knall".

 Was? Wo? Womit? Wohin? Wovon?

Aus dem havarierten Atomkraftwerk Fukushima I läuft hoch radioaktives Wasser direkt in den Pazifik. Arbeiter versuchen derzeit, den Riss mit Zement abzudichten. Erstmals seit dem Erdbeben und Tsunami reiste Regierungschef Kan in das Katastrophengebiet. Er sagte den Einwohnern Hilfe für lange Zeit zu.

 Was? Womit? Wer? Wann?

forrás: www.tagesschau.de

Burn-out - eine soziale Krankheit? Claus Leggewie ist überzeugt: Depressionen und Erschöpfungszustände hängen mit den Bedingungen der Arbeitswelt zusammen. Der Kulturwissenschaftler fordert daher ein Umdenken in der modernen Therapie.

Was für eine? Wer? Womit? Was?

Sein Doppelleben zwischen Heroin-Sucht und Journalismus dauerte zwei Jahrzehnte und kostete Jörg Böckem fast das Leben. Er hat es geschafft, diesem Alptraum zu entkommen. Eine Doku begleitet ihn durch sein Leben unter Dauerstrom.

Wie lange? Wem? Was? Wo?


www.ard.de


 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kérdés


A bejegyzés trackback címe:

https://napinemetteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr942793778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása