HTML

Gyere át!

Szeretnél hasonló feladatokat kapni? Gyere át a www.napinemetteszt.com oldalra, és iratkozz fel a hírlevélre. Találkozunk a honlapon!

Friss topikok

  • Nilanemet: Kedves DAnett! Feltettem újra a megoldást, remélem te is látod, mert én most például nem látom a ... (2012.08.28. 21:35) Már megint melléknévragozás
  • DAnett: @Nilanemet: Köszi szépen! :) (2012.02.24. 08:35) Sich, de milyen?_megoldás
  • Nilanemet: @zsiraf18: Szia! Nagyon köszönöm a jókívánságokat, úgy legyen! A magyarra fordítás/nem fordítás ... (2011.12.09. 14:12) Miért nem tanulunk németül?
  • zsiraf18: @Nilanemet: Nagyon köszönöm a segítséget, szép hetet kívánok! :) (2011.11.28. 13:26) Javítás_megoldás
  • ytfan28: Üdv! sajnos nem elérhető a link! jó az oldal egyépként! Gratulálok hozzá! (2011.11.09. 13:41) Nyár - nyaralás nélkül

Könyvkereső

2011.09.08. 20:53 Nilanemet

Nyelvtörés - németül

Eddig semmi különös. Nyelvet tanulni és azt törni együtt jár. De most nem arról van szó, hogy kínkeservesen próbálunk megszólalni egy idegen nyelven. épp ellenkezőleg, arról, hogy élvezettel kutakodunk  és fedezünk fel érdekes, vicces és olykor nehezen kimondható, vagyis nyelvtörő kifejezéseket, mondókákat.

Lucától kaptam az alábbi felhívást, éljetek vele minél többen, mert a nyertes eljut Berlinbe, egy nem mindennapi utazásra.

Jó gyakorlást!

A Goethe Intézet Magyarországon is igyekszik a német nyelvet minél szélesebb körben népszerűsíteni. Épp ezért a Facebook oldalán versenyt indít,  ahol fiatalokat vicces és szokatlan módon próbál rávezetni Németország és a német nyelv szeretetére.
Hogyan is működik mindez?
Tölts fel egy kisfilmet, amiben egy német nyelvtörőt mondasz fel! Eddig semmi szokatlan. Csakhogy a nyelvtörőnek nem egy íróasztal mellett kell elhangzania, hanem valamilyen mókás, érdekes, szokatlan szituációban. Vasárnapi ebéd közben a nagyszülőknél vagy kézenállás közben – engedjétek szabadon a fantáziátokat.
A beküldött videókat egy galériában közzétesszük, így bárki megnézheti. A rajongók szavazhatnak arra a kisfilmre, amelyik a legjobban elnyerte tetszésüket. Akik a legtöbb szavazatot kapták, természetesen elnyerik jutalmukat, egy nem mindennapi utazást Berlinbe: amellett, hogy betekintést nyernek a német fővárosba, és változatos programok várnak rájuk, kisebb feladatokat is teljesíteniük kell.
A verseny 2011. szeptember 15-én indul.
Csatlakozz már ma a Facebook oldalunkhoz
http://www.facebook.com/goetheinstitut.budapest, és így garantáltan nem maradsz le semmiről

Szólj hozzá!

Címkék: szókincs


A bejegyzés trackback címe:

https://napinemetteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr103212315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása