HTML

Gyere át!

Szeretnél hasonló feladatokat kapni? Gyere át a www.napinemetteszt.com oldalra, és iratkozz fel a hírlevélre. Találkozunk a honlapon!

Friss topikok

  • Nilanemet: Kedves DAnett! Feltettem újra a megoldást, remélem te is látod, mert én most például nem látom a ... (2012.08.28. 21:35) Már megint melléknévragozás
  • DAnett: @Nilanemet: Köszi szépen! :) (2012.02.24. 08:35) Sich, de milyen?_megoldás
  • Nilanemet: @zsiraf18: Szia! Nagyon köszönöm a jókívánságokat, úgy legyen! A magyarra fordítás/nem fordítás ... (2011.12.09. 14:12) Miért nem tanulunk németül?
  • zsiraf18: @Nilanemet: Nagyon köszönöm a segítséget, szép hetet kívánok! :) (2011.11.28. 13:26) Javítás_megoldás
  • ytfan28: Üdv! sajnos nem elérhető a link! jó az oldal egyépként! Gratulálok hozzá! (2011.11.09. 13:41) Nyár - nyaralás nélkül

Könyvkereső

2011.05.02. 13:02 Nilanemet

Azért ...

Ha van gyereked, vagy a közeledben élnek apróságok, biztosan ismered azt a jelentet, amikor a feltett kérdésre kikerekedik a lurkó szeme, a semmibe réved, és azzal kezdi a mondatod, hogy azééért... És itt rendszerint valami oltári nagy marhaság következik. Nem kisebb, mint hogy azért kellett kitépni a testvére kezéből a játéktelefont, mert az asztal azt mondta. Majd rád néz, jelentőségteljesen, s ha elég kétkedően pillantasz vissza, kacag egy jóízűt. ( A tesó meg üvölt/hisztizik/duzzog a sarokban.)

Nem, nem tértünk át gyereknevelésre, maradunk a német nyelvtani teszteknél, épp csak a mai napi teszt az "azért hogy", vagyis németül az um zu+Infinitives szerkezettel foglalkozik.

Az itt található mondatokból alkoss ennek a szerkezetnek a segítségével egy összetett mondatot. Példa: Ich lerne Englisch, weil ich eine bessere Arbeit finden will. > Ich lerne Englisch um eine bessere Arbeit zu finden.

  1. Schmidts gingen in die Bank, weil sie sich Geld holen wollen.
  2. Wir nehmen ein Taxi, weil wir uns nicht verspäten wollen.
  3. Ich kaufe einen neuen Film, weil ich die Kirche fotografieren will.
  4. Ich rufe dich an, weil ich mit dir sprechen will.
  5. Er fährt morgen nach Wien, weil er da seine Freunding besucht.
  6. Ich mache so viele Übungen, weil ich Grammatik üben will.
  7. Sie geht ganz leise ins Schlafzimmer. Sie will ihren Mann nicht wecken.
  8. Die Touristen stehen Schlange. Sie wollen das Museum besichtigen.

A megoldásért katt ide!

Szólj hozzá!

Címkék: nyelvtan


A bejegyzés trackback címe:

https://napinemetteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr332870381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása